Navigácia

  • Jar v škole

    S príchodom jari sme sa pustili do skrášlenia okolia školy.

  • Blokové vyučovanie bez školskej tašky

    Žiaci 4.A triedy využili krásne jarné počasie na jarnú vychádzku, ktorej základom bolo blokové vyučovanie. Spoločne v skupinách si overovali svoje nadobudnuté vedomosti z matematiky, slovenského jazyka, anglického jazyka a telesnú zdatnosť z telesnej výchovy.Okrem vzdelávania mala vychádzka aj svoj výchovný charakter zameraný na dobročinnosť. Svojim nazbieraným medvedím cesnakom ponúkli cestou aj našich spoluobčanov a potešili v škole žiakov našej školy, učiteľov i pani kuchárky.

  • Detská liga v malom futbale - 2. kolo

    V piatok, 22. 3. 2024, naši žiaci reprezentovali školu v Detskej lige v malom futbale. Naše kategórie U14 a U16 odohrali po štyri zápasy v rámci kompletného druhého hracieho kola. Žiaci opäť nesklamali a zaznamenali mnohé pozoruhodné výsledky. Naša U14 prvý zápas remizovala so ZŠ Felix 0:0, ďalej vyhrala so ZŠ Tbiliská 1:0, so ZŠ Karloveská sme prehrali 1:0 a v poslednom zápase so ZŠ Sibírska sme prehrali 2:0. Naša U16 prvý zápas prehrala so ZŠ Tbiliská 2:1, ďalej vyhrala so ZŠ Pri kríži 1:0, tretí zápas sme prehrali ZŠ Záhorská Ves 1:0 a v poslednom zápase so ZŠ Sokolíkova chlapci prehrali 3:0. Z Pasienkov sme odchádzali plný zážitkov a už sa tešíme na ďalšie kolo. Držte palce, obe kategórie totiž majú šancu postúpiť do vyraďovacej časti. Výsledky a štatistiky našich hráčov môžete sledovať pod nasledovným odkazom: Detská liga

  • Kvetná nedeľa

    Naši prváci poznajú zvyky a tradície nášho regionu. Dokázali to aj  piesňou KVETNÁ NEDEĽA  a  už tradičným jarným  " letečkom" .

  • Biologická olympiáda

    Dňa 11.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády žiakov ôsmeho a deviateho ročníka.

    Celkovo sa zúčastnilo 23 žiakov, z toho 22 skončili ako úspešní riešitelia. Najúspešnejšia bola Martina

     Bellová z IX.B triedy a druhá bola Nina Karabová tiež z IX.B. Krajské kolo BO sa tento rok v okrese

    Pezinok neuskutočnilo, z organizačných dôvodov. Naše žiačky nemali možnosť ďalšej reprezentácie 

    našej školy a porovnanie vedomostí s inými školami. K najlepším vedomostiam v rámci školy im blahoželáme.

  • Zber kuchynského oleja

    Zber kuchynského oleja sa uskutoční vo štvrtok, 11. 04. 2024 v čase od 7.00 hod do 7.45 hod. pred vchodom do telocvične.   

  • Zážitkové učenie v 1. B

    Zážitkové učenie je omnoho efektívnejšie ako len čítanie z učebnice. A nakoľko preberáme na Prvouke živočíchy, pribudli do kolektívu 1. B noví členovia: rybka bojovnica Cyril, prísavník Metod a dva africké slimáky.

  • Veľký knižný kvíz

    V rámci Kvízovania sme sa tentokrát zamerali na knihy. Neboli to klasické otázky autor - dielo, dozvedeli sme sa čo - to o knižných rekordoch a pospomínali na knižné klasiky pre deti zo sveta i Slovenska. Všetkým tímom ďakujeme za účasť a gratulujeme víťazom z tímu Minila v zložení Miriam Charbulová, Nikola Rybecká a Lada Vargová. Tešíme sa na ďalší kvíz. O téme a termíne kvízu vás budeme včas informovať. 

  • Olympiáda ľudských práv

    Dňa 29.2.2024 sa žiaci 9. ročníka, Sofia Hanuštiaková, Branislav Belanský a Lukáš Račko, zúčastnili Olympiády ľudských práv. V konkurencií škôl z takmer celého okresu získali krásne 3. miesto a skutočne vyspelo, rozumne a uvedomelo prezentovali svoje názory, postoje a témy spojené s právami detí a ľudskými právami. 
    Našim žiakom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu!

  • Keď polievame jar v 1. A

    Všetci sa už nevieme dočkať slnečných krásnych voňavých dní... preto sme sa v 1. A rozhodli, že tú jar trošičku polejeme "krhličkou" dúhy, aby rástla... pozrite sa, ako sa nám to podarilo... a dnes už žiari slniečko...

  • Daruj cibuľku

  • Riaditeľské voľno: 5-8. ročník

    Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Budmerice oznamuje, že žiakom 5. - 8. ročníka  udeľuje dňa 20. marca 2024 (streda) riaditeľské voľno z organizačných dôvodov Testovanie T9 2024– žiakov deviateho ročníka.

    U žiakov 1. stupňa bude prebiehať normálne vyučovanie.

    ŽIACI 5.-8. ročníka sú dňa 20. marca 2024 (streda) ODHLÁSENÍ Z OBEDA.

  • Literárne okienko v CSS

    Žiaci 1.stupňa svojim prednesom poézie a prózy otvorili programom pod názov Literárne okienko v CSS Budmerice. Doplnené bolo o predstavovanie slovenských autorov našej lietatury a oživené krátkym divadelným predstavením, ktoré si pripravili žiačky 4.A triedy.

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – školské kolo 2. stupeň

    Hviezdoslavov Kubín – najstaršia, najznámejšia a najprestížnejšia  súťaž v umeleckom prednese  – má  neuveriteľných 70 rokov. Sme radi, že aj naši mladí  budmerickí recitátori sú jeho súčasťou. 28.02. 2024 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže HK v II. kategórii (žiaci 5. a 6.ročníka) a v III. kategórii (žiaci 7. – 9.ročníka). Porotu presviedčalo o svojom majstrovstve v prednese umeleckého slova 31 recitátoriek a recitátorov.  

    A ako to na 2. stupni dopadlo?

    II. kategórii v prednese poézie zvíťazila Diana Tea Figurová zo VI. B., na 2. mieste sa umiestnila  Alžbetka Tokošová z V. A. a tretí bol Martin Krchňák zo VI. A. V II. kategórii v prednese prózy porotu najviac zaujala Lenka Dobročková zo VI. A, druhá skončila Miriam Charbulová  z V. B  a o  3. miesto sa podelili  Lada VargováEliška Oškerová  (obe  z V. A). V III. kategórii  v poézii zvíťazila  Lenka Krajčíková z VIII. B a na druhom mieste sa umiestnila Nela Pastuchová zo VII. B., tretie miesto porota neudelila. III. kategóriu v próze ovládla Lucia Struhaliková (VII. B), 2. miesto získala Klára Ondová (VII. A) a  3. miesto Ema Cíferská  (VIII. A). Ďakujeme všetkým súťažiacim za príjemné popoludnie s kvalitným umeleckým prednesom, za veľmi dobrý výber  ukážok a  postupujúcim držíme  palce v okresnom kole. 

  • Edu Escape Room - učenie hrou

    Jedinečný projekt vytvorený skúsenými pedagógmi pre žiakov ZŠ, aby využili svoje vedomosti a zručnosti z každého predmetu v reálnom živote a zažili úspech.

  • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín – 1. stupeň

    Február je už tradične mesiac, pri ktorom spomíname na nášho básnického velikána P. O. Hviezdoslava. Jeho pamiatku si uctievame recitáciu básní a príbehov. V pondelok, 26. 2. 2024 sa na 1. st. uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže známej pod názvom Hviezdoslavov Kubín. Do užšieho kola sa prišlo porote predstaviť 14 žiakov. Svojím úžasným výkonom potešili porotu a prítomné publikum a zároveň ukázali svoju odvahu. V kategórii poézia sa porote najviac páčila žiačka III. B Katarína Lenická a v kategórii próza získala
    1. miesto a veľký obdiv poroty žiačka IV. A triedy – Emma Matejíková, na 2. mieste sa umiestnila takisto žiačka IV. A – Lea Baková a  3. miesto si rozdelili dve šikovné druháčky – Alica Spálová a Michaela Minaričová. Gratulujeme všetkým umiestneným recitátorom, želáme im veľa šťastia v ďalšej súťaži. Sme radi, že sa deti napriek modernej dobe zaujímajú o recitáciu a udržujú pekné tradície.                                 Mgr. Lucia Zverbíková

  • Rozmanité krajiny zeme

    Naši piataci opäť vytvárali nádherné projekty na geografiu. Veď pozrite sami...

  • Šaliansky Maťko - okresné kolo

    V piatok, 23.2.2024, nás reprezentovali Lea Baková, Alica Spálová a Diana Figurová na okresnom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Diana získala 3. miesto. Gratulujeme.

  • Pozerajte našimi očami

    V pondelok sme sa dozvedeli veľa o živote nevidiacich. Boli nám odprezentované rôzne pomocky pre nevidiacich, vyrozprávané rôzne príbehy ale najviac nás zaujal psík pre nevidiacich, ktorý bol neskutočne poslušný a vycvičený. Téma deti nadchla a na záver sa rozpútala búrlivá diskusia. 

  • Fašiangy v CSS Budmerice

    Fašiangy v CSS plné spevu, tanca a hodovanie doplnili žiaci 4.A triedy svojím fanšiangovým vystúpením, ktoré si spoločne pripravili.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Budmerice
    Budmerice 430
  • Kancelária školy: 033/6448 110

Fotogaléria