Navigácia

  • Zážitkové vyučovanie prvých tried

    Zvieratká okolo nás...kto by nepoznal? A predsa...tak sme sa vybrali na exkurziu na družstvo v Budmericiach,aby sme sa spoznali s kravičkami, býkmi a najmä s  milými, nežnými  teliatkami. Jedno malo dokonca hviezdičku na čele. Niektorým z nás to tam " nevoňalo " ,ale vydržali sme. Teraz už budeme isto  poznať hovädzí dobytok a aj mliečko nám bude chutiť úplne inak.

  • Prázdniny v ŠKD

    Vážení rodičia, školský klub detí ponúka v čase letných prázdnin 1.-12. júl 2024 Vašim deťom:

  • Exkurzia do NR SR

    Naši žiaci navštívili Národnú radu SR, kde sa dozvedeli o jej fungovaní a histórii samotnej budovy. Budmeričan a zároveň poslanec NR SR Branislav Škripek a jeho asistenti nám ukázali aj rokovaciu sálu aj miesta v Bratislavskom hrade, kde sa len tak niekto nedostane. Boli sme v miestnostiach, kde traja najvyšší ústavní činitelia prijímajú zahraničné návštevy. 

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Riaditeľské voľno- vo štvrtok 23.5.2024

    Dňa 23.5.2024 - vo štvrtok bude riaditeľské voľno pre všetkých žiakov ZŠ: 1-9. ročník 

    z organizačných dôvodov- vzdelávanie zamestnancov školy

    Všetci sú automaticky odhlásení z obeda.

  • Školský e-shop znovu otvorený!

    Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu. Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia plnú mikín, tričiek, ruksakov, čapíc a ďalších kúskov so školským logom, o ktorom ste sami rozhodli svojím hlasovaním. E-shop je znovu otvorený a tentokrát s novými produktmi a s nižšími cenami! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zsbudmerice/

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 23.5.   

    (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

  • Detská liga v malom futbale - 3. kolo

    V rámci tretieho kola Detskej ligy sme opäť zavítali na Pasienky... na veľmi upršané Pasienky. Výsledkovo sme tentokrát síce neohúrili, no chlapci si svoje uhrali a našej škole robili dobré meno. Tretím kolom sa skončila základná časť súťaže, naše tímy skončili tesne na nepostupových priečkach, čo je škoda, kedže sme v konkurencii športových gymnázií a futbalových tried často diktovali hru... Počas budúcej sezóny hádam budeme mať trošku viac šťastia... Chlapci ďakujeme, ste úžasní... a tentokrát sme stretli aj Vlada Weissa... Výsledky, štatistiky či súpisky našich školských tímov si môžete pozrieť pod nasledovným odkazom: Detská liga U16 Bratislava

  • Psia modelka Dora

    Tento týždeň sme mali na VYV v siedmom ročníku tému zviera. Oslovili sme preto psiu modelku Doru, ktorá nám s radosťou zapózovala :). Žiaci si Doru stihli naskicovať, popritom sme sa porozprávali o jazvečíkoch a prácu dokončíme na ďalšej hodine. Bol to pre všetky strany zážitok. Pokochajte sa našimi rozpracovanými dielami. 

  • Klobúky

    Nedávno si šiestaci vyrábali na VYV veselé pokrývky hlavy. Bola by škoda nepodeliť sa s vami o ich umelecké výtvory. Každý klobúk bol niečím originálny, veď zhodnoťte sami. 

  • Skrátené vyučovanie - vo štvrtok: 2.5.2024

    Vo štvrtok (2.5.2024) sa skracuje vyučovanie z dôvodu aktualizačného vzdelávania zamestnancov:

    1. stupeň na 4.vyučovacie hodiny

    2. stupeň na 5. vyučovacích hodín

    ŠKD a jedáleň funguje v bežnej prevádzke

  • Prvý školský swap

    S veľkým úspechom sa v piatok uskutočníl náš prvý školský swap. Za organizáciu a hladký priebeh akcie ďakujeme nášmu školskému parlamentu a pani asistentkám. Ak vám zostali kupóny, môžete ich využiť v ďalšom swape. Tešíme sa na ďalší školský swap! 

  • REVOLUTION TRAIN

    Na vlakovej stanici v Pezinku naši žiaci 7. ročníka dňa 24. apríla navštívili Revolution train – vlak skladajúci sa zo 6 multimediálnych vagónov so 4 kinosálami a 8 interaktívnymi miestnosťami. Počas prechádzania vlakom bol žiakom prezentovaný skutočný príbeh chlapca, ktorý prezentoval, ako ľahko sa dá padnúť do závislostí. Tento jedinečný projekt šíriaci osvetu o prevenciu proti drogám a alkoholu vznikol v spolupráci s odbornou verejnosťou z Čiech a Nemecka. O nezabudnuteľnosť zážitku sa postarali detailne skopírované drogové „brlohy," väzenie či policajná miestnosť určená na vypočúvanie.

  • Detská tour Petra Sagana 2024

    Pozývame Vás na Detskú tour Petra Sagana, ktorá sa uskutoční 4.5.2024 v sobotu v areáli parku Budmerického kaštieľa, bližšie info na https://detskatour.sk/

  • Budmerická FAZUĽOVICA 2024

  • „DEŇ NARCISOV“ – 18.4.2024

    Milí rodičia a deti, presne pred týždňom 18.4. sa konala zbierka, ktorú poznáme pod názvom „Deň narcisov“. Všetci vieme, že slúži na pomoc onkologickým pacientom.

    Vďaka patrí všetkým Vám, ktorí ste prispeli na zbierku a tiež našim deviatakom – Niky, Emke, Sofii, Zojke, Marekovi, Maxovi, Sebimu a Venkovi,  pretože bola fakt veľká zima a statočne ju pretrpeli.

    Sme veľmi radi, že sme odovzdali nadácii „Liga proti rakovine“ 1087,05 €.

    Veríme, že aj touto sumou bude život dotknutých ľudí aspoň o čosi znesiteľnejší.  ĎAKUJEME!!!

  • Medzníky druhej svetovej vojny

    Traja naši deviataci sa dňa 24. 4. 2024 zúčastnili predmetovej súťaže z dejepisu Medzníky druhej svetovej vojny. V tejto prestížnej súťaži, organizovanej Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, sa naši žiaci umiestnili na skvelom piatom mieste a to len päť bodov od prvého družstva. Žiaci ďakujeme sa skvelú reprezentáciu našej školy.

  • Knižnica plná spomienok v CSS

    Spomienky na slovenských spisovateľov a ich literárnu tvorbu, či poznanie aj terajších tvorcov literárneho sveta predstavili žiaci štvrtého ročníka na svojom ďalšom stretnutí našimi spoluobčanmi v CSS. Čítaním ukážok z ich literárnej tvorby a nasledné porozumenie textu bolo veľkým potešením navzájom.

  • Deň zeme

    Deň zeme sme si u nás na škole pripomenuli skvelou rozhlasovou reláciou, ktorú pripravili naše piatačky. Dievčatá ďakujeme...

  • Zápis 2024

    18.4.2024 sa na našej škole uskutočnil zápis budúcich prvákov, deti spoznali školu a pani učiteľky. Už sa na nich tešíme!

  • DEŇ NARCISOV

    Vážení rodičia, aj tento rok sa naša škola zapája do zbierky na pomoc pre onkologických pacientov – „Dňa narcisov“. Vo štvrtok – 18.4.2024 budú žiaci 9. ročníka chodiť do jednotlivých tried a všetkým deťom, ktoré sa rozhodnú prispieť, rozdajú narcisy. ĎAKUJEME vopred za každé euro, ktorým môžete chorým ľuďom urobiť ich ťažké dni trochu krajšie a lepšie. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Budmerice
    Budmerice 430
  • Kancelária školy: 033/6448 110

Fotogaléria