Navigácia

  • Geografická olympiáda

    Aj v roku 2024 sa konalo na našej škole školské kolo Geografickej olympiády. Medzi najlepších patria:

    kat. G

    1. Matej Živčák

    2. Patrik Čarnocký

    3. Matej Šimončič

    kat. F

    1. Evelin Prokopová

    2. Magdaléna Klimová

    3. Tatiana Polomská

    kat. E

    1. Nikola Švingálová

    Patrik Čarnocký bol úspešným riešiteľom aj na okresnom kole. 

  • SLADKÁ HODINA U ŠIESTAKOV

    I tento školský rok sme si na hodinách anglického jazyka v 6.ročníku, opäť vychutnali lekciu venovanú jedlu. A keďže sa nám všetkým táto téma veľmi páčila, spojili sme príjemné s užitočným a vzišiel z toho krásny sladký výsledok. Žiaci si precvičili a ukázali získané vedomosti pri písaní receptov. Samozrejme, že svoje recepty odprezentovali nielen slovne, ale potešili svojimi výtvormi aj chuťové poháriky svojich spolužiakom. Tak sme spoločne dali príjemnú a sladkú predprípravu na veľkonočné sviatky

  • Marec mesiac kníh v CSS

    Žiaci 4.A triedy svojim čítaním, prácou s textom a jeho porozumním priniesli do CSS v Budmericiach kúsok marca, mesiaca kníh.Potešili ich aj s výrobkami žiakov z našej ŠKD, a tak spoločne im zaželali krásnu VEĽKÚ NOC.

  • Skrátené vyučovanie - streda - 27.3.2024

    V stredu (27.3.) pred prázdninami sa skracuje vyučovanie

    1. stupeň na 4.vyučovacie hodiny

    2. stupeň na 5. vyučovacích hodín

    ŠKD a jedáleň funguje v bežnej prevádzke

  • Jar v prvých triedach

    Napriek premenlivému, takmer aprilovému počasiu, sa naši prváčikovia  snažia privolať jar aj skrášlením svojho okolia a okolia našej  školy. Pozrite sa,ako sa nám to  darí..  " PRÍĎ JAR,PRÍĎ..."

  • Floorbal - turnaj v Modre

    V marci sa konalo športové podujatie majstrovstiev základných škôl pezinského okresu vo florbale, ktorého súčasťou bola aj naša škola. Naše družstvo chlapcov nás výborne reprezentovalo. Z dvanástich zúčastnených škôl sa nášmu družstvo podarilo prebojovať sa až do finálového zápolenia. Bohužiaľ, finálový zápas sme už nedokázali doviesť do víťazného konca a tak si z turnaja odnášame strieborné miesto. Naši chlapci však môžu byť na seba právom hrdý, pretože so zodpovedným prístupom k zápasom, energiou a bojovným charakterom úspešne reprezentovali farby nielen našej školy, ale aj dediny.   

  • 2% z dane pre našu ZŠ s MŠ

    Tento rok pre Základnú školu s materskou školou Budmerice bude príspevky zbierať Kultúrne centrum Budmerice (občianske združenie)

    2___dane_-_tlacivo(1).pdf

    Tento rok, žiaľ, naše spriatelené OZ Budmeričania deťom 2% neprijíma.

  • Majstrovstvá okresu vo vybíjanej

    Naše žiačky siedmeho a ôsmeho ročníka sa predstavili na majstrovstvách okresu základných škôl vo vybíjanej. V Modre, kde sa majstrovstvá konali, sme sa prebojovali zo základnej skupiny do bojov o medajlové umiestnenia. Bohužiaľ, vo finálových zápasoch nám chýbal kus šťastia a herného sústredenia už po celom náročnom dni. Nakoniec sme v konkurencii jedenástich škôl obsadili veľmi pekné štvré miesto. Dievčatám patrí veľká pochvala za vzorné reprezentovanie školy.

  • Zničené Pompeje

    Na hodinách dejepisu vytvárali žiaci šiesteho ročníka zaujímavé projekty na tému: Pompeje – mesto zničené sopkou. Pozrite sa ako sa im to podarilo...

  • Škola života

    V pondelok sme absolvovali výchovný koncert zameraný na záchranu života. Žiaci sa dozvedeli, čo je dôležité pri poskytovaní prvej pomoci s profesionálnou záchranárkou. 

  • Jar v škole

    S príchodom jari sme sa pustili do skrášlenia okolia školy.

  • Blokové vyučovanie bez školskej tašky

    Žiaci 4.A triedy využili krásne jarné počasie na jarnú vychádzku, ktorej základom bolo blokové vyučovanie. Spoločne v skupinách si overovali svoje nadobudnuté vedomosti z matematiky, slovenského jazyka, anglického jazyka a telesnú zdatnosť z telesnej výchovy.Okrem vzdelávania mala vychádzka aj svoj výchovný charakter zameraný na dobročinnosť. Svojim nazbieraným medvedím cesnakom ponúkli cestou aj našich spoluobčanov a potešili v škole žiakov našej školy, učiteľov i pani kuchárky.

  • Detská liga v malom futbale - 2. kolo

    V piatok, 22. 3. 2024, naši žiaci reprezentovali školu v Detskej lige v malom futbale. Naše kategórie U14 a U16 odohrali po štyri zápasy v rámci kompletného druhého hracieho kola. Žiaci opäť nesklamali a zaznamenali mnohé pozoruhodné výsledky. Naša U14 prvý zápas remizovala so ZŠ Felix 0:0, ďalej vyhrala so ZŠ Tbiliská 1:0, so ZŠ Karloveská sme prehrali 1:0 a v poslednom zápase so ZŠ Sibírska sme prehrali 2:0. Naša U16 prvý zápas prehrala so ZŠ Tbiliská 2:1, ďalej vyhrala so ZŠ Pri kríži 1:0, tretí zápas sme prehrali ZŠ Záhorská Ves 1:0 a v poslednom zápase so ZŠ Sokolíkova chlapci prehrali 3:0. Z Pasienkov sme odchádzali plný zážitkov a už sa tešíme na ďalšie kolo. Držte palce, obe kategórie totiž majú šancu postúpiť do vyraďovacej časti. Výsledky a štatistiky našich hráčov môžete sledovať pod nasledovným odkazom: Detská liga

  • Kvetná nedeľa

    Naši prváci poznajú zvyky a tradície nášho regionu. Dokázali to aj  piesňou KVETNÁ NEDEĽA  a  už tradičným jarným  " letečkom" .

  • Riaditeľské voľno - 12.4.2024

    Dňa 12.4.2024 - v piatok bude riaditeľské voľno pre všetkých žiakov ZŠ a deti MŠ

    Všetci sú automaticky odhlásení z obeda.

  • Biologická olympiáda

    Dňa 11.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády žiakov ôsmeho a deviateho ročníka.

    Celkovo sa zúčastnilo 23 žiakov, z toho 22 skončili ako úspešní riešitelia. Najúspešnejšia bola Martina

     Bellová z IX.B triedy a druhá bola Nina Karabová tiež z IX.B. Krajské kolo BO sa tento rok v okrese

    Pezinok neuskutočnilo, z organizačných dôvodov. Naše žiačky nemali možnosť ďalšej reprezentácie 

    našej školy a porovnanie vedomostí s inými školami. K najlepším vedomostiam v rámci školy im blahoželáme.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Zážitkové učenie v 1. B

    Zážitkové učenie je omnoho efektívnejšie ako len čítanie z učebnice. A nakoľko preberáme na Prvouke živočíchy, pribudli do kolektívu 1. B noví členovia: rybka bojovnica Cyril, prísavník Metod a dva africké slimáky.

  • Veľký knižný kvíz

    V rámci Kvízovania sme sa tentokrát zamerali na knihy. Neboli to klasické otázky autor - dielo, dozvedeli sme sa čo - to o knižných rekordoch a pospomínali na knižné klasiky pre deti zo sveta i Slovenska. Všetkým tímom ďakujeme za účasť a gratulujeme víťazom z tímu Minila v zložení Miriam Charbulová, Nikola Rybecká a Lada Vargová. Tešíme sa na ďalší kvíz. O téme a termíne kvízu vás budeme včas informovať. 

  • Olympiáda ľudských práv

    Dňa 29.2.2024 sa žiaci 9. ročníka, Sofia Hanuštiaková, Branislav Belanský a Lukáš Račko, zúčastnili Olympiády ľudských práv. V konkurencií škôl z takmer celého okresu získali krásne 3. miesto a skutočne vyspelo, rozumne a uvedomelo prezentovali svoje názory, postoje a témy spojené s právami detí a ľudskými právami. 
    Našim žiakom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Budmerice
    Budmerice 430
  • Kancelária školy: 033/6448 110

Fotogaléria